call us

حقوق ورودی و هزینه های خدمات
ماده ۵ – حقوق ورودی و انجام هزینه های خدمات بدون توجه به نو یا مستعمل بودن کالا طبق ماخذ مقرر ، به ترتیب به وسیله گمرک یا اشخاص ارائه دهنده خدمت به پول رایج ملی وصول می شود.

تبصره ۱ – در احتساب جمع وجوهی که گمرک برای انجام تشریفات گمرکی وصول می کند ، کسر یک هزار (۱۰۰۰) ریال ، معادل یک هزار (۱۰۰۰) ریال محسوب می شود.

تبصره ۲ – صاحب کالا مسئول پرداخت حقوق ورودی ، هزینه های انجام خدمات و جریمه های متعلق به ترخیص است.

تبصره ۳ – مصادیق و نحوه اخذ هزینه انجام خدمات با رعایت مقررات قانونی در آیین نامه اجرایی این قانون مشخص می شود.

ماده ۶ – واردات قطعی کالا مستلزم پرداخت حقوق ورودی متعلقه است. گمرک می تواند کالای متعلق به وزارت خانه ها و موسسات دولتی را مشروط بر این که جنبه تجاری نداشته باشد یا تعهد مسئولان مالی سازمان مربوطه یا تعیین مهلت و کالای متعلق به سایر اشخاص را با اخذ ضمانت نامه بانکی و تعیین مهلتی که حداکثر بیش از یک سال نباشد ، برای پرداخت حقوق ورودی به طور قطعی ترخیص کند.

تبصره ۱ – افزایش حقوق ورودی شامل کالای موجود در اماکن گمرکی نیست.

تبصره ۲- درآمد های موضوع این قانون با رعایتحکم ماده به حسابی که از سوی خزانه داری کل کشور تعیین و توسط گمرک ایران اعلام می شود ، واریز می گردد.

حقوق ورودی و هزینه های خدمات

گمرک مکلف است در قبال دریافت هرگونه وجه ، رسید آن را به پرداخت کننده تسلیم کند.

ماده ۷ – کالای موجود در گمرک ، وثیقه پرداخت کلیه وجوه متعلقه به آن کالا و سایر بدهی های قطعی صاحب کالا بابت وجوهی است که وصول آن به موجب قانون بر عهده گمرک است. گمرک قبل از دریافت یا تامین وجوه مذکور نمی تواند اجازه تحویل و ترخیص کالا را بدهد.

ماده ۸ – گمرک مجاز است هرگونه مطالبات قطعی خود ناشی از اجرای این قانون را از اشخاص به سازمان امور مالیاتی اعلام کند تا سازمان مذکور آن را بر اساس قانون مالیات های مستقیم و آیین نامه اجرایی و اصلاحیه های بعدی آن وصول کند.